Hoe doeltreffend is uitwendig collageen in een huidverzorgingsroutine?

Kijk eens rond in de afdeling huidverzorging of bezoek een bekende beautywebsite: antiverouderingsproducten zijn overduidelijk het van het. Onderzoek toont zelfs aan dat antiveroudering het op een na meest gewilde schoonheidsvoordeel is, na hydratatie. Het streven naar een jonger uitziende, vitale huid blijkt immer populair.

Er is veel vraag naar een jonge huid, dus ook naar de belangrijkste ingrediënten zoals retinol, vitamine C, niacinamide, peptiden, en vooral: collageen. Collageen staat bekend om zijn vermogen om de elasticiteit van de huid te bevorderen en zichtbare tekenen van huidveroudering te bestrijden. Het is een modewoord geworden in de schoonheidsindustrie. In dit artikel ontkrachten we mythes over uitwendig collageen en verkennen we de voordelen, werkzaamheid en beste praktijken om het in je huidverzorgingsroutine op te nemen.

Collageen en huid: hoe werkt het?

Collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam. Het biedt structurele ondersteuning en elasticiteit aan verschillende weefsels, waaronder de huid. Naarmate je ouder wordt, neemt je natuurlijke collageenproductie af, met rimpels, fijne lijntjes en een slappere huid tot gevolg. Dit proces begint al op 20-jarige leeftijd, hoewel het nog enkele jaren kan duren voordat er zichtbare tekenen van veroudering verschijnen. Daarom is het zo belangrijk om tijdig te beginnen met een hoogwaardige huidverzorgingsroutine. Bij vrouwen daalt het collageengehalte bovendien tijdens de menopauze, omdat dalende oestrogeenniveaus en een afnemende collageenproductie hand in hand gaan.

Om de zichtbare effecten van het verouderingsproces tegen te gaan, zijn uitwendige huidverzorgingsproducten op basis van collageen een veelbelovende oplossing. Collageenmoleculen in hun natuurlijke vorm zijn echter meestal te groot om door de huid te worden opgenomen.

Afhankelijk van hoe collageen als ingrediënt wordt vervaardigd, kan het echter doeltreffender worden opgenomen in de oppervlaktelagen van de huid, met zichtbare uitwendige voordelen. Bovendien kan uitwendig collageen fungeren als een hydraterende en beschermende barrière op het huidoppervlak, wat tijdelijke verbeteringen in textuur en uiterlijk oplevert.

Hoe weet je nu dat je krijgt waarvoor je betaalt als je schoonheidsproducten op collageenbasis koopt?

Vertrouw je huid toe aan het wetenschappelijk bestudeerde, bekroonde Modere CellProof.†

De voordelen van uitwendig collageen in Modere CellProof

Het geheim van de werkzaamheid van Modere CellProof ligt in het gepatenteerde collageeningrediënt, BioCell Collagen® CG. BioCell Collagen CG is een cosmetische versie van ons multi-gepatenteerde, bekroonde Liquid BioCell®-collageensupplement en wordt ondersteund door de Collagen/HA Matrix® Technology. Dit betekent dat elke molecule een gepatenteerd Bio-Optimized™ productieproces ondergaat, wat resulteert in een micromolecule die ideaal is om uitwendig aan te brengen. Bovendien leveren deze micromoleculen niet alleen collageen, maar zijn ze een totaaloplossing van collageen + hyaluronzuur + chondroïtinesulfaat.

Deze unieke collageenmatrix ondersteunt de volgende uitwendige voordelen voor de huid:

Verbeterde elasticiteit van de huid: het uitwendig aanbrengen van BioCell Collagen CG kan zichtbaar de elasticiteit en stevigheid bevorderen, waardoor de huid er voller en vitaler uitziet. De werking wordt verkregen door collageen en HA toe te voegen aan de oppervlaktelagen van de huid.

Zichtbare vermindering van rimpels: het vermogen van BioCell Collagen CG om de elasticiteit van de huid te bevorderen, kan helpen om fijne lijntjes en rimpels zichtbaar te verminderen. Regelmatig gebruik van CellProof-producten kan helpen om de huid gladder en voller te maken, waardoor de zichtbare tekenen van veroudering worden verminderd.

Vocht vasthouden: het collageen in BioCell Collagen CG heeft niet alleen uitstekende waterbindende eigenschappen, wat helpt bij het vasthouden van vocht, maar het levert ook hyaluronzuur, dat meerdere keren zijn moleculaire gewicht in water vasthoudt. Door hydratatie vast te houden, kunnen CellProof-producten helpen om uitdroging te bestrijden en de algemene huidtextuur te verbeteren.

Helderdere en egalere huidtint: de producten in de Modere CellProof-lijn zijn verrijkt met ingrediënten zoals het antioxidant astaxanthine, niacinamide of bakuchiol, die een heldere, egalere teint kunnen bevorderen. In combinatie met de zichtbaar verjongende eigenschappen van BioCell Collagen CG kunnen deze formules helpen om een egale teint te bevorderen en de huid te laten stralen, wanneer ze worden gebruikt als onderdeel van een dagelijkse huidverzorgingsroutine met collageen.

Hoe zien we resultaat van een huidverzorgingsroutine met collageen?

Modere CellProof biedt een complete huidverzorgingsroutine die je helpt om er net zo vitaal uit te zien als je je voelt. Maar wat je doel ook is voor je huid, consistentie is essentieel! Sommige producten, zoals CellProof Serum en Lip Complex, leveren zichtbare resultaten in slechts 5 minuten, terwijl andere producten consistent gedurende 2 weken of langer moeten worden gebruikt om optimale resultaten te zien.

Niet elk product in een collageen-huidverzorgingsroutine bevat collageen, en CellProof is daarop geen uitzondering. BioCell Collagen CG is gericht op CellProof-formuleringen die zijn ontworpen om langdurig in contact te blijven met de huid (zoals een serum of moisturizer) versus formules die worden afgespoeld (zoals een reiniger). Op deze manier haal je zoveel mogelijk uit het hele CellProof-assortiment en vermijd je dat je kostbaar collageen door de afvoer laat weglopen.

Het feit dat een CellProof-product geen BioCell Collagen CG bevat, maakt het echter niet minder essentieel voor een collageenroutine. Bepaalde producten, zoals reinigers of boosters met extra bioactieve ingrediënten, leveren geen collageen, maar helpen om de voordelen van BioCell Collagen CG te stimuleren. Hieronder leggen we uit hoe elk product in de CellProof-huidverzorgingslijn je een jonger uitziende huid kan geven:

Stap 1: Modere CellProof Double Cleanser is een twee-in-één reinigende olie die transformeert tot een zachte mousse. Het maakt gebruik van krachtige botanische ingrediënten om verschillende soorten onzuiverheden te verwijderen zonder de vochtbarrière van de huid te beschadigen. Hierdoor wordt de huid optimaal gereinigd en voorbereid op de voordelen van BioCell Collagen CG.

Stap 2: Modere CellProof Serum levert BioCell Collagen CG plus een plantaardig huidverstevigend complex om de huid zichtbaar te verstevigen en te liften om fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het werkt al na 5 minuten.

Stap 3: Modere CellProof Moisturizer levert BioCell Collagen CG plus vitamine C, de superantioxidant astaxanthine en plantaardige boters om diep te hydrateren en een egalere en gladdere teint te bevorderen.

Voor de ogen: Modere CellProof Eye Cream levert BioCell Collagen CG en zachte, maar doeltreffende, botanische ingrediënten voor een alles-in-één aanpak om donkere kringen, fijne lijntjes, wallen en meer rond de delicate oogcontour te verbeteren.

Voor de lippen: Modere CellProof Lip Complex levert BioCell Collagen CG en een combinatie van tripeptiden om de lippen zichtbaar voller en gladder te maken. Het kan afzonderlijk worden gebruikt of onder je favoriete lippenstift.

Om je routine naar een hoger niveau te tillen: Modere CellProof Bakuchiol Booster versterkt de voordelen van BioCell Collagen CG door het bevorderen van een optimale huidexfoliatie met bakuchiol — een plantaardig alternatief voor retinol waarvan is aangetoond dat het net zo doeltreffend is als retinol — plus niacinamide en squalaan om de vochtbarrière van de huid verder te ondersteunen en de uitstraling van de huid zichtbaar te verhelderen.‡ Het kan alleen worden gebruikt of worden gemengd met CellProof Serum of Moisturizer.

Naast deze eenvoudige huidverzorgingsroutine met collageen kan je nog meer resultaat bereiken door hem aan te vullen met Liquid BioCell®. Het is wetenschappelijk aangetoond dat deze benadering van binnenuit het hyaluronzuurgehalte van de huid in 28 dagen met 6.000 procent verbetert en het lichaam zelfs kan helpen om meer lichaamseigen collageen te produceren. Bovendien kan het hyaluronidase helpen verminderen; dit is een enzym waarvan bekend is dat het bijdraagt aan huidveroudering.

Het kiezen van het juiste uitwendige collageen kan de elasticiteit van de huid bevorderen, zichtbare rimpels verminderen en de algemene uitstraling van de huid verbeteren. Hoewel uitwendig collageen alleen het verouderingsproces misschien niet volledig om kan keren, kan Modere CellProof ongetwijfeld bijdragen aan een jongere en stralendere teint. En door een collageensupplement zoals Liquid BioCell toe te voegen aan je CellProof-routine, kan je profiteren van het inwendige en uitwendige potentieel van Bio-Optimized™ collageen.

 

†“Green & Gorgeous” Editor’s Choice Award toegekend aan Modere CellProof Serum en Moisturizer.

‡Het is aangetoond dat bakuchiol net zo doeltreffend is als retinol bij het verminderen van de zichtbaarheid van rimpels en het bevorderen van een egalere teint.