Noötropische stoffen in Modere GO: Brainfood ondersteund door de wetenschap

Ken je die dagen waarop het je gewoon niet lukt om alles op een rijtje te zetten of om de mentale energie te vinden om dat grote project aan te pakken? Je hebt het gevoel alsof je brein niet op volle toeren draait.

Denk nu eens aan die dagen waarop je in een flow zit en je to-dolijst in een mum van tijd afwerkt. Zou je verrast zijn dat je volgens de neurowetenschap meer van die dagen kunt hebben? Want dat kan namelijk! Je hebt misschien het gevoel dat je nood hebt aan een dutje om weer helder te kunnen denken, maar volgens de wetenschap heb je wellicht noötropische stoffen nodig.

6 factoren die de cognitieve functie beïnvloeden

De gezondheid van je hersenen is afhankelijk van verschillende, misschien onverwachte, factoren. Om je cognitieve functie te optimaliseren, start je alvast met de volgende basisprincipes:

 • Zorg voor voldoende slaap – Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat je, als je niet genoeg slaapt, last krijgt van hersenmist. En mensen die consequent aan slaap inboeten, ervaren vaak een grotere cognitieve achteruitgang. Om je geest scherp te houden, streef je naar 7-8 uur slaap per nacht.
 • Lichaamsbeweging – Lichaamsbeweging is net zo belangrijk voor je geest als voor je lichaam. Het voorziet de hersenen van voedsel- en zuurstofrijk bloed, wat nuttig is voor de concentratie en het probleemoplossend vermogen. Bepaalde onderzoeken tonen zelfs aan dat dit het hippocampusvolume kan verhogen, wat leidt tot een beter ruimtelijk geheugen.
 • Pak stress aan – Het is bewezen dat aanhoudende stress een negatieve invloed heeft op de gezondheid van de hersenen. Enkele van de beste strategieën om stress aan te pakken, zijn lichaamsbeweging, slaap en gezond eten.
 • Wees sociaal – Veel studies hebben aangetoond dat mensen met sterke, positieve sociale relaties aanzienlijk minder cognitieve achteruitgang ervaren. Voor sommige oudere mensen hielp het onderhouden van kwalitatieve relaties hen zelfs om dezelfde cognitieve prestaties te behouden als van andere volwassenen die de helft jonger waren.
 • Eet gezond – De hersenen zijn goed voor ongeveer 20% van het energieverbruik van je lichaam, dus ze goed gevoed houden is essentieel voor een optimale werking. Goed eten heeft een sterke correlatie met betere cognitieve prestaties. Vooral het eten van bessen zoals aardbeien en blauwe bessen wordt in verband gebracht met de cognitieve gezondheid, evenals de consumptie van groene groenten.
 • Hou je geest scherp – Het is belangrijk om je geest te blijven gebruiken. Dit kan je door een nieuw instrument of een nieuwe taal te leren, iets te bouwen, spelletjes te spelen zoals schaken of kruiswoordpuzzels op te lossen.

De meest over het hoofd geziene stap voor de gezondheid van de hersenen: aanvullen met noötropische stoffen

Een gezondere levensstijl kan helpen om een betere cognitieve gezondheid te bevorderen, maar zelfs met al die inspanningen krijg je niet altijd de dagelijkse voedingsstoffen binnen die je nodig hebt om je hersenen van brandstof te voorzien en je lichaam te voeden.

Om echt op je best te zijn, kun je baat hebben bij gerichte voeding in de vorm van een noötropisch supplement. Het juiste noötropische ingrediënt biedt namelijk een cognitieve bonus, waardoor je mentale prestaties verbeteren. Effectieve noötropische supplementen kunnen:

 1. de cognitieve prestaties ondersteunen1
 2. de focus verbeteren1
 3. het geheugen helpen3
 4. de mentale alertheid en energie ondersteunen1
 5. je helpen om meer gedaan te krijgen1

Het is het soort boost dat iedereen kan gebruiken omdat we allemaal worstelen met afleiding en momenten hebben waarop we ons moe of suf voelen. Een hoogwaardig, clean-label noötropisch supplement helpt je om scherp te blijven en meer gedaan te krijgen, elke dag opnieuw.

Wat zijn noötropische stoffen?

De term noötropische stoffen werd in 1972 voor het eerst gebruikt door dr. Corneliu E. Giurgea, een Roemeense neurowetenschapper die een manier ontdekte om een synthetisch derivaat van de neurotransmitter GABA te maken. Tegenwoordig wordt de term noötropische stoffen gebruikt om alle extracten of verbindingen te beschrijven die de cognitieve functie bevorderen, zoals geheugen, concentratie, creativiteit en gezonde veroudering van de hersenen.

Hoe werken noötropische stoffen?

Noötropische stoffen ondersteunen een aantal fysiologische functies. Ze werken door de overdracht van informatie in de hersenen te vergemakkelijken, wat mentale prestaties ondersteunt.

Hoe kies je een noötropisch supplement?

Je neemt er allicht elke dag één in, hoewel onbewust, in de vorm van cafeïne. Deze wordt over de hele wereld gebruikt door koffie, thee en energiedrankjes te drinken als oppepper om te helpen met alertheid en focus1. Maar cafeïne is slechts één stukje van de puzzel.

Voor uitgebreide ondersteuning die zowel je hersenen als je lichaam voedt, moet je op zoek gaan naar de volgende zaken bij een noötropisch supplement:

 • Wetenschappelijk onderbouwde claims – Kies een formule die ontworpen is door experts die zich baseren op wetenschappelijk onderzoek, zodat je weet dat het zowel veilig als doeltreffend is.
 • Een complete formule die aan al je behoeften voldoet – De meeste energiedrankjes en middelen voor cognitieve ondersteuning kiezen slechts een paar generieke ingrediënten en voegen wat synthetische cafeïne toe. Die simplistische aanpak kan helpen met je alertheid, maar om optimaal te presteren, heb je een formule nodig die is ontworpen om aan al je cognitieve en voedingsbehoeften te voldoen. Kies voor een mix van noötropische stoffen in combinatie met essentiële vitaminen en mineralen.
 • Eenvoudig aan je dagelijkse routine toe te voegen – Kies een noötropisch supplement dat handig is om te gebruiken, omdat het je niets opbrengt als het in de kast blijft staan.

Modere GO – Het wetenschappelijk onderbouwde noötropische supplement

Probeer Modere GO voor een wetenschappelijk onderbouwd noötropisch supplement dat al deze vakjes en meer aanvinkt.

Modern onderzoek ondersteunt twee clean label-noötropische stoffen die mensen van oudsher gebruiken om hun cognitieve functie te ondersteunen: natuurlijke cafeïne uit groene thee en bacopa. Precies daarom hebben we Modere GO met deze beide ingrediënten geformuleerd.

Bacopa is een traditioneel ayurvedisch kruid dat het geestelijk vermogen, het geheugen en de leercapaciteit ondersteunt, evenals de opname van kennis en het oproepen van herinneringen3. Bovendien helpt de cafeïne in Modere GO om de concentratie te verbeteren en de alertheid te verhogen1. Elke afzonderlijke portie bevat ongeveer 80 mg natuurlijke cafeïne, ongeveer het equivalent van een kopje koffie.

Onze zorgvuldig geselecteerde noötropische ingrediënten komen met een betrouwbare clean label-formule voor betere mentale prestaties elke dag opnieuw. Modere GO biedt al deze voordelen voor de gezondheid van de hersenen:

 • helpt de alertheid te verhogen en de concentratie te verbeteren[1]
 • helpt vermoeidheid en uitputting te verminderen[2]
 • ondersteunt mentale prestaties, geheugen en leercapaciteit[3]
 • ondersteunt de normale werking van de cognitieve functie en het zenuwstelsel[4]
 • ondersteunt de synthese van bepaalde neurotransmitters[5]

Maar de gezondheidsvoordelen voor de hersenen zijn nog maar het begin. Modere GO ondersteunt ook de dagelijkse voeding met de meeste vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft, plus een dosis ondersteuning voor het immuunsysteem.6,7 Met in totaal 13 vitaminen en mineralen vind je vitamine A, B-complex, C en D in elke verpakking, plus de mineralen mangaan, selenium en zink.

Tot slot levert Modere GO ook 6 aminozuren: NADH, taurine, L-tyrosine, glycine, carnitine en choline.

Wat betekent dit allemaal voor je lichaam? Het betekent dat Modere GO, naast alle hierboven vermelde gezondheidsvoordelen voor de hersenen:

 • de energieproductie en het uithoudingsvermogen ondersteunt;[6]
 • het immuunsysteem ondersteunt;[7]
 • cellen helpt beschermen tegen oxidatieve stress;[8]
 • zorgt voor gezonde botten, spieren, huid en ogen.[9]

Naast al deze voordelen heeft Modere GO een heerlijke roze limonadesmaak, is het suikerarm, gluten- en zuivelvrij en heeft het Informed Sport-label.

Modere GO kan op elk moment van de dag worden gebruikt wanneer je hulp nodig hebt om je gefocust en energiek te voelen. Sommige mensen verkiezen het boven koffie in de ochtend. Anderen genieten ervan na de lunch om de middagdip tegen te gaan.

Meng 1 zakje in 250 ml koud water en schud of roer tot het opgelost is. Als je de voorkeur geeft aan een mildere smaak, voeg dan naar wens meer water toe. Je kunt GO ook mengen met bruiswater of sap. Je kunt het zelfs invriezen in ijslollyvormen voor een verfrissende oppepper!

De volgende keer dat je hersenen en lichaam brandstof nodig hebben, zorg er dan voor dat het wordt ondersteund door wetenschap. Kies met Modere GO voor een holistische benadering die essentiële ingrediënten levert, zoals noötropische stoffen, die belangrijk zijn voor je cognitieve gezondheid, bovenop de meeste van je dagelijkse vitaminen en mineralen, allemaal in één handige portieverpakking!

Shop hier Modere GO Pink Lemonade!

[1] Het ingrediënt cafeïne, afkomstig van groene thee, helpt om de concentratie te verbeteren en de alertheid te verhogen

[2] Vitaminen B2, B6, C en pantotheenzuur dragen bij aan de afname van vermoeidheid en uitputting

[3] Bacopa ondersteunt het geestelijke vermogen, het geheugen en de leercapaciteit, de opname van kennis en het oproepen van herinneringen

[4] De vitaminen thiamine, niacine, B6 en B12 dragen bij aan een normale psychologische/cognitieve functie en/of werking van het zenuwstelsel. Zink draagt bij aan een normale cognitieve functie.

[5] Pantotheenzuur draagt bij aan normale mentale prestaties en normale synthese en metabolisme van sommige neurotransmitters.

[6] Mangaan draagt, samen met vitamine B2, C, thiamine, niacine en pantotheenzuur, bij aan een normaal metabolisme dat je energie geeft

[7] De mineralen selenium en zink dragen, samen met vitamine A, C, D en foliumzuur, bij aan de normale werking van het immuunsysteem

[8] De mineralen mangaan, selenium en zink, samen met vitamine B2 en C, dragen bij aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress

[9] Zink draagt bij aan het behoud van gezonde botten, huid, haar, nagels en gezichtsvermogen. Mangaan draagt bij aan het behoud van gezonde botten en de normale vorming van bindweefsel. Vitamine A, B2 en niacine dragen bij aan het behoud van een normale huid. Vitamine A en B2 dragen bij aan het behoud van een normaal gezichtsvermogen. Vitamine D draagt bij aan het behoud van gezonde botten, tanden en spierfunctie.