Waarom je volgens de wetenschap vezelversterkende haarverzorging nodig hebt

Aan welk trauma wordt je haar blootgesteld? Kleuringen, hittestyling, milieuverontreiniging, chemische behandelingen, te vaak wassen of borstelen, en zelfs ouder worden: ze eisen allemaal een tol voor je haar. Je zult deze schade waarschijnlijk opmerken in de vorm van gespleten punten, haarbreuk, een droge hoofdhuid, pluizige lokken of haar dat er dof en dun uitziet. Maar de schade die je niet ziet, is de echte oorzaak van het probleem.

De nieuwste wetenschappelijke bevindingen tonen aan dat sterker, gezonder uitziend haar afhankelijk is van sterke vezelverbindingen – structuren die strengen van peptiden, keratine genaamd, met elkaar verbinden om te zorgen voor de kracht, glans, elasticiteit, volume en gladde uitstraling van het haar. Helaas kunnen dagelijkse routines zoals je haar drogen met de haardroger, behandelen met een stijltang en wassen de vezelverbindingen aantasten, net als kleuren of chemische behandelingen, zonneschade en ouder worden.

Het goede nieuws is dat de juiste vezelversterkende haarverzorgingsproducten het haar kunnen versterken, de gladheid en hanteerbaarheid kunnen verbeteren, gespleten punten herstellen en haarbreuk verminderen. Sterker nog, we hebben producten getest waarvan is aangetoond dat ze na slechts één gebruik dergelijke resultaten bereiken! Lees verder om te ontdekken hoe ze dat doen.

SOORTEN HAARVEZELS EN WAAROM ZE BREKEN

Je haar bestaat uit 3 primaire soorten vezelverbindingen. Er zijn 3 primaire soorten vezelverbindingen die bijdragen aan de algemene kracht van je haar, maar sommige zijn overvloediger aanwezig dan andere. De meest voorkomende vezelverbindingen blijken ook de meest kwetsbare te zijn. Wij vertellen je welke invloed ze hebben op je haar en waardoor ze breken:

Waterstofverbindingen breken door blootstelling aan warmte of water, zoals dagelijks wassen en hittestyling. Deze schade uit zich als zichtbare haarbreuk, gespleten punten en pluizig haar. Omdat waterstofbindingen de meest voorkomende vezelverbindingen zijn en het gemakkelijkst breken, is het opbouwen van nieuwe waterstofverbindingen de eerste prioriteit voor sterker, gladder uitziend haar.

Ionische verbindingen, ook wel zoutverbindingen genoemd, breken door veranderde pH-waarden. Veranderingen in de pH kunnen worden toegeschreven aan externe factoren, zoals hard water in de douche of de haarproducten die je gebruikt, zoals semipermanente haarkleuring of interne factoren zoals veranderingen in je dieet. Net als waterstofverbindingen kunnen ionische verbindingen gemakkelijk breken en moet het behoud van ionische verbindingen prioriteit krijgen voor een beter beheersbaar kapsel.

Disulfideverbindingen, een soort van covalente verbinding, zijn de sterkste haarverbindingen die het best bestand zijn tegen breken. Disulfideverbindingen breken meestal alleen wanneer ze worden blootgesteld aan sterke chemicaliën, zoals chemische ontkrullers, permanenten of ontkleuringsmiddelen.

Naast deze drie soorten verbindingen spelen de aminozuurketens — of peptiden — die keratine-eiwit bevatten ook een rol in het algemene gezonde uiterlijk van het haar. De vezelverbindingen verbinden keratinestrengen met elkaar als horizontale sporten van een touwladder, terwijl peptiden lange ketens vormen die het verticale ‘touw’ aan weerszijden van de sporten vormen.

Met dit nieuwe inzicht over waar de haarschade echt optreedt, is het geen verrassing dat je vezelversterkende haarverzorgingsproducten ziet opduiken in je social media feed, parfumerieketens en bij je kapper. De vraag is of alle vezelversterkende verhalen de waarheid vertellen?

WAAR JE OP MOET LETTEN BIJ VEZELVERSTERKENDE HAARVERZORGING

Sommige haarverzorgingsproducten beweren dat ze alle 3 de primaire soorten vezelverbindingen opbouwen, maar de realiteit is dat enkel de waterstof- en ionische verbindingen regelmatig breken.

Een product dat beweert disulfideverbindingen te herstellen, biedt weinig voordeel wanneer deze niet zijn gebroken. Met andere woorden, je betaalt misschien wel voor ingrediënten die je niet nodig hebt. Het is zo dat de meeste chemische behandelingen die disulfideverbindingen breken bij de kapper gebeuren, waar je schoonheidsspecialist of haarstylist allicht stappen onderneemt om gebroken disulfideverbindingen te herstellen nog voordat je de deur uit bent.

Elke haarverzorgingsroutine moet zich richten op het opbouwen van nieuwe waterstof- en ionische verbindingen – de meest overvloedige en kwetsbare verbindingen – met behoud van alle 3 de soorten verbindingen, ongeacht of je zichtbare haarschade hebt. Bovendien, omdat het onderhouden van sterke verbindingen en peptiden essentieel is voor een vollere, dikker uitziende haardos, is het belangrijk om op zoek te gaan naar wetenschappelijk ondersteunde producten die zowel vezelversterkende ingrediënten als peptiden leveren voor een 360˚-benadering van sterker uitziend haar.

COLLAGEN/HA MATRIX® + VEZELVERSTERKENDE TECHNOLOGIEËN: Een 360˚-benadering van sterker haar, ondersteund door de wetenschap

Modere CellProof MicroBond™ Hair System + Leave In bevat FiberHance™ Bond Multiplying Technology en BioCell Collagen® CG ondersteund door Collagen/HA Matrix® Technology, die een 360 ̊-benadering bieden voor sterker en gezonder uitziend haar. Naast deze twee bekroonde, gepatenteerde ingrediënten is CellProof MicroBond Hair System geformuleerd met voedende plantaardige ingrediënten. Het werkt niet alleen om sterke haarvezels te behouden, maar ook om nieuwe vezelverbindingen op te bouwen voor haarlokken die tot 3X sterker zijn.*

Het Modere CellProof MicroBond™ Hair System werkt zo goed, dat al na één gebruik de volgende effecten waargenomen worden:

 • verhoogt de beheersbaarheid en soepelheid met 89%*†
 • herstelt gespleten punten aanzienlijk met 86%†
 • vermindert haarbreuk met 63%†

Bovendien biedt het deze belangrijke voordelen:

 • creëert en ondersteunt sterke haarvezels
 • verheldert, hydrateert, voedt en verzorgt
 • helpt het hoofdhuidoppervlak in evenwicht te brengen
 • bevordert voller, dikker uitziend haar
 • helpt haarschubben te sluiten
 • bevordert de elasticiteit en glans van het haar
 • vermindert pluis

Daarnaast breidt CellProof MicroBond™ Perfecting Leave-In deze voordelen uit zodra je uit de douche stapt, en biedt het bescherming tegen hittestyling en milieuverontreinigende stoffen:

 • versterkt het haar tot 3X‡
 • creëert en ondersteunt sterke haarvezels
 • verbetert de soepelheid, glans en zachtheid van het haar
 • helpt haarbreuk te voorkomen
 • helpt gespleten punten te verminderen
 • ontwart en bevordert de elasticiteit van het haar
 • vermindert pluizig en kroezend haar
 • beschermt het haar tegen schade door hittestyling
 • hydrateert, verzorgt en is instant vochtinbrengend
 • helpt om je kapsel de hele dag mooi te houden
 • bevordert voller, dikker uitziend haar
 • beschermt het haar tegen milieuverontreinigende stoffen
 • helpt kleurvervaging te verminderen

Wat is het geheim?

FiberHance™, waarvan is aangetoond dat het beschadigde haarlokken tot 3X meer versterkt dan onbehandeld haar, creëert nieuwe waterstof- en ionische verbindingen en richt zich zelfs op de meest minimale haarschade die niet zichtbaar is voor het blote oog. De unieke micromoleculaire structuur, afgeleid van glucose, creëert en ondersteunt de meest overvloedige en kwetsbare haarverbindingen.*

Ondertussen levert Bio-Optimized™ BioCell Collagen® CG collageenpeptiden, hyaluronzuur en chondroïtinesulfaat om gezonder uitziend haar te ondersteunen met zijn unieke matrix uit één bron die zowel de hele haarlok als de hoofdhuid voedt en hydrateert.

Om de voordelen van FiberHance™ en BioCell Collagen CG in Modere CellProof MicroBond™ Hair System te versterken, helpen de wetenschappelijk onderbouwde botanische ingrediënten yerba santa, erwtenpeptide en pantenol het haarvolume te vergroten en tegelijkertijd de verbindingen te beschermen. Zo helpt het zichtbare haarbreuk te verminderen voor lokken die er dikker en voller uitzien zonder het haar te verzwaren.

Wil je meer uitleg over elke formule? Dit kun je verwachten van het Modere CellProof MicroBond™ Hair System:

Modere CellProof MicroBond™ Shampoo zuivert en hydrateert het haar met een schone uit te spoelen formule versterkt met chlorella, laminaria en biotine om de hoofdhuid in balans te brengen. De shampoo bouwt nieuwe verbindingen op voor tot 3X sterker uitziende lokken, bevordert voller en dikker uitziend haar en zuivert en hydrateert de hoofdhuid terwijl het zich tegelijkertijd richt op vette haren en een droge hoofdhuid bij elke wasbeurt.* Bovendien helpt het ook te beschermen tegen milieuschade en zichtbare haarveroudering.

Modere CellProof MicroBond™ Shampoo is veilig voor alle haartypes, zelfs gekleurd haar. Hij is mild genoeg om dagelijks te gebruiken, maar reinigt diep genoeg om minder vaak te wassen. Gebruik: masseer in op nat haar en hoofdhuid en spoel daarna grondig uit.

In combinatie met Modere CellProof MicroBond™ Conditioner is CellProof MicroBond Shampoo de eerste stap in het opbouwen van sterke vezelverbindingen en het ondersteunen van bestaande verbindingen en keratine-eiwitten om voller, dikker uitziend haar te bevorderen dat minder gemakkelijk afbreekt.

Modere CellProof MicroBond™ Conditioner helpt beschadigde schubben te sluiten en haarbreuk en gespleten punten te herstellen zonder het haar te verzwaren. Het bouwt nieuwe verbindingen op voor tot 3X sterker uitziende haarlokken, bevordert voller en dikker uitziend haar en bevat squalaan om de hele haarstreng glad te maken, pluis te verminderen en tegelijkertijd de hanteerbaarheid en glans te verbeteren.*

Deze ultra-hydraterende, uit te spoelen formule is perfect voor alle haartypes. Het beschermt zelfs tegen oxidatieve stress door milieuschade en helpt gekleurd haar langer mooi te houden. Gebruik: inmasseren op schoon, nat haar. Voor diepe verzorging tot 10 minuten laten intrekken. Grondig uitspoelen.

In combinatie met Modere CellProof MicroBond™ Shampoo is CellProof MicroBond Conditioner de tweede stap in het opbouwen van sterke vezelverbindingen en het ondersteunen van bestaande verbindingen en keratine-eiwitten om voller, dikker uitziend haar te bevorderen dat minder gemakkelijk afbreekt.

Modere CellProof MicroBond™ Perfecting Leave-In ondersteunt elke dag gezond uitziende haarlokken en kan worden gebruikt op nat of droog haar. Het bouwt nieuwe verbindingen op voor tot 3X sterker uitziend haar, helpt het haar te ontwarren en te beschermen tegen hittestylingtools en milieuverontreinigende stoffen zodat gekleurd haar langer mooi blijft.

Naast FiberHance™ en BioCell Collagen® CG is CellProof MicroBond Perfecting Leave-In geformuleerd met een clean label-mengsel van polymeren en antioxidanten. De lichtgewicht formule helpt bij het stylen zonder het haar te verzwaren. Gebruik: breng een kleine hoeveelheid aan op de middenlengte van je haar tot aan de punten en kam en style zoals gewoonlijk.

In combinatie met Modere CellProof MicroBond™ Shampoo en Conditioner is CellProof MicroBond Perfecting Leave-In de laatste stap in de verstevigende haarverzorgingsroutine voor het opbouwen van sterke vezelverbindingen om voller, dikker uitziend haar te bevorderen dat minder gemakkelijk afbreekt.

Koop Modere CellProof MicroBond Hair System + Leave In

Of je nu zichtbare tekenen van haarbeschadiging hebt of sterke vezels wilt handhaven om het haar er op zijn best uit te laten zien, Modere CellProof MicroBond Hair System + Leave-In helpt bij het opbouwen en beschermen van haarvezels als nooit tevoren met twee bekroonde, gepatenteerde technologieën die getest zijn voor zichtbaar gezonder uitziend haar na slechts één toepassing. Stap over op de nieuwe generatie cleane producten voor haar dat er net zo levendig uitziet als je je voelt. En voor een prachtige huid van top tot teen kun je de volledige Modere CellProof-lijn verkennen.

*Vergeleken met vezelvermoeidheidstesten op onbehandeld haar.

†Gebaseerd op laboratoriumtests op Europese mediumbruine menselijke haarsamples. Gladheidsresultaten die CellProof MicroBond Hair System vergelijken met niet-verzorgende shampoo, 8 haarsamples. Resultaten gespleten haarpunten die onbehandeld haar voor en na vergelijken, 50 haarsamples. Haarbreukresultaten vergeleken met niet-verzorgende shampoo, 10 haarsamples. Resultaten na één toepassing. November 2022, New Jersey, VS.

FiberHance™ BM solution is een handelsmerk van Ashland. BioCell Collagen® CG is een handelsmerk van BioCell Technology, LLC.