Collageen van dichtbij bekeken

De waarheid achter het collageenvoedingssupplement waar iedereen het over heeft

Is er echt een verschil tussen de talloze collageenproducten op de markt? Dat hangt ervan af aan wie je het vraagt. Door alle tegenstrijdige informatie van supplementenproducenten, sociale media en bekende persoonlijkheden wordt het steeds moeilijker om te weten wat je nog moet geloven. Lees verder om de verrassende, door wetenschap ondersteunde feiten te leren die zelfs de meeste experts in de sector niet kennen.

COLLAGEEN: DE BASISPRINCIPES

Collageen is een eiwit dat structuur geeft aan cellen en in bijna elk deel van het menselijk lichaam voorkomt, vooral in de gezonde huid en het bindweefsel. De collageenproductie van je lichaam daalt zodra je in de 20 bent. Je verliest elk jaar ongeveer 1% van je collageen, dus op je 50ste heb je bijna 30% minder collageen dan op je 20ste en op je 70ste heb je bijna 50% minder collageen.

Collageenverlies is de belangrijkste interne factor die bijdraagt aan merkbare tekenen van veroudering. Zodra de intracellulaire matrix begint af te breken, verliest deze zijn stevigheid en structurele ondersteuning, wat leidt tot een slappe huid en rimpels.

COLLAGEENINGREDIËNTEN WORDEN NIET OP ÉÉN EN DEZELFDE MANIER GEMAAKT

Collageen als voedingsingrediënt kan worden ingedeeld in een van de verschillende soorten collageen, afhankelijk van het type, de bron en het productieproces. De meest populaire soorten collageen zijn:

TYPE I: Gehydrolyseerd — dit collageentype is afkomstig van varkens- of runderhuid, eierschaalmembraan of vis, en wordt gewoonlijk verkocht als bottenbouillon of collageenpoeder.

TYPE II: Ongedenatureerd, niet-gehydrolyseerd collageen — voornamelijk afkomstig van kippen.

TYPE III: Gehydrolyseerd — vaak afkomstig van runderen.

Veganistisch collageen: De wetenschap probeert dit momenteel te ontwikkelen en doet daarmee een poging om aan de vraag van de consument te voldoen. Hiervoor worden genetisch gemodificeerde gist en bacteriën gebruikt.

OPMERKING: Veganistisch collageen is op het moment van deze publicatie nog niet in de handel verkrijgbaar. Producten met het label veganistisch collageen zijn dan ook misleidend. Ze bevatten meestal helemaal geen collageen, maar zijn in plaats daarvan geformuleerd met veel voorkomende collageenverhogende ingrediënten zoals vitamine C om in te spelen op de vraag van de consument.

Als je ooit hebt gehoord dat inneembaar collageen geen voordelen biedt, is dat deels waar. In hun natuurlijke staat zijn collageenmoleculen te groot om effectief door het lichaam te worden geabsorbeerd. Het spijsverteringsstelsel verteert ze als normale eiwitten.

Hydrolyse is een proces dat deze grote collageenmoleculen afbreekt voor verbeterde werkzaamheid, dus de meeste supplementen gebruiken gehydrolyseerd collageen. De hydrolysemethode en het type en de bron van het gebruikte collageen kunnen echter zeer uiteenlopende resultaten opleveren voor de kwaliteit en werkzaamheid van het eindproduct. Bovendien is er ook een heel ander soort collageen dat verder gaat dan de hierboven genoemde categorieën.

LIQUID BIOCELL®: EEN NIEUWE GENERATIE COLLAGEEN

Liquid BioCell® is een uniek type II collageen dat verder gaat dan het typische gehydrolyseerde runder- of mariene collageen dat in de meeste formules wordt aangetroffen. Het is aangetoond dat deze bekroonde matrix afkomstig van één bron de jeugdige huid herstelt.

Dit bedrijfseigen ingrediënt bevat de Collagen/HA Matrix™-technologie en is op natuurlijke wijze verkregen uit kraakbeen van het borstbeen van kippen en gehydrolyseerd met behulp van een gepatenteerd Bio-Optimized™-productieproces om een ideale macromolecule te bereiken.

Het resultaat is een op natuurlijke wijze verhoogde biobeschikbaarheid. De biobeschikbaarheid heeft een directe invloed op hoe nuttig een supplement is, omdat het aangeeft hoe efficiënt een stof in de bloedsomloop van een lichaam terechtkomt. Het innemen van een voedingsstof is niet voldoende; het moet worden geabsorbeerd om enig voordeel te behalen, dus de biobeschikbaarheid van een supplement kan net zo belangrijk zijn als – en is misschien wel belangrijker dan – wat de nutritionele informatie van het supplement aangeeft.

WETENSCHAPPELIJKE STUDIES BIEDEN RESULTATEN DIE JE KUNT VERTROUWEN

Liquid BioCell® is sinds de lancering de gouden standaard voor aanvullend collageen en heeft andere merken geïnspireerd om te proberen baanbrekende trends op te zetten, zoals een collageenmatrixingrediënt. Toch staat Liquid BioCell® nog steeds op zichzelf in het leveren van al deze voordelen, aangetoond door meerdere wetenschappelijke studies, voor resultaten die je kunt zien en voelen:

LIQUID BIOCELL® HERSTELT DE JEUGDIGE HUID EN VERHOOGT HET COLLAGEEN EN HA

 • Verbetert de hydratatie, stevigheid en elasticiteit van de huid
 • Verhoogt het collageengehalte van de huid
 • Vermindert het ontstaan van diepe rimpels en lijntjes
 • Vermindert hyaluronidase, het enzym dat huidveroudering veroorzaakt

In wetenschappelijke studies verhoogde Liquid BioCell® de hyaluronzuurniveaus met meer dan 6.000% in 28 dagen, waardoor rimpels van binnenuit werden verminderd.

Bij wetenschappelijke studies bleek dat droogheid na 12 weken met 76% verminderd was, zonder het gebruik van een topische vochtinbrengende crème.

Bovendien is wetenschappelijk aangetoond dat Liquid BioCell® hyaluronaat, een enzym dat aanzienlijk bijdraagt aan huidveroudering, vermindert.

Het Bio-Optimized™-collageen in Liquid BioCell® kan zelfs rechtstreeks chondrocyten (kraakbeencellen) activeren om het lichaam te stimuleren om zijn eigen nieuwe collageen aan te maken.

LIQUID BIOCELL® WORDT ONDERSTEUND DOOR MEERDERE PATENTEN EN PRIJZEN

Modere levert het beste collageen waarop je kunt vertrouwen voor doeltreffende, wetenschappelijk aangetoonde resultaten, ondersteund door een verbintenis om clean-label-ingrediënten en schone verpakkingen te gebruiken. De Liquid BioCell®-lijn bevat momenteel glutenvrije en zuivelvrije formules om gerichte voordelen te bieden voor een breed scala aan leeftijden en levensstijlen.

Liquid BioCell® wordt al bijna 20 jaar geproduceerd en overbrugt de kloof tussen voeding en schoonheid. Als pionier in de sector is het een van de meest erkende collageenmerken in de Verenigde Staten. De erkenning is ook wereldwijd, mede door het winnen van meerdere prijzen.

 • 2020 NUTRACHAMPION (toegekend aan Modere CEO Asma Ishaq voor innovatie in collageen)
 • FINALIST, SPECIALE PRODUCTINNOVATIE Pure Beauty Magazine, 2020
 • FINALIST, PRODUCTINNOVATIE AWARD (toegekend voor Trim) DSA Awards, 2018
 • 1 ESSENTIAL TEGEN VEROUDERING TasteForLife Supplement Essentials, 2015
 • Winnaar publieksprijs INGREDIËNT VAN HET JAAR Nutraingredients Awards, 2015
 • EDITOR’S PICK Remedies Magazine, 2015
 • FINALIST, MEEST INNOVATIEVE VOEDINGSINGREDIËNT Nutraceutical Business & Technology Awards, 2012
 • ERKENNING VOORTREFFELIJK AMERIKAANS MERK Beauty From Within Conference, 2011
 • PRODUCT TEGEN VEROUDERING – CBS, 2011
 • PRODUCT TEGEN VEROUDERING – Good Morning America, 2010
 • PRODUCT TEGEN VEROUDERING – Fox News, 2010

Naast de prijzen, wetenschappelijke studies en bekrachtiging door derden die de voordelen van Liquid BioCell® bevestigen, wordt de Collagen/HA Matrix™-technologie ondersteund door meerdere Amerikaanse en internationale patenten.

SAMENGEVAT

De innovaties van Liquid BioCell hebben gezorgd voor nieuwe standaarden in de sector. Hoewel veel bedrijven sindsdien ons voorbeeld hebben gevolgd, kan niemand de unieke combinatie van dit collageen uit één bron, de Collagen/HA Matrix®-samenstelling en het Bio-Optimized®-micromolecuul evenaren, waardoor Liquid BioCell® zo doeltreffend is. Alleen Liquid BioCell biedt al het volgende:

 • Meerdere brancheprijzen
 • 7 Amerikaanse en internationale patenten
 • Wetenschappelijk aangetoonde voordelen
 • Natuurlijk verkregen matrix van gehydrolyseerd collageen type II
 • Een gepatenteerd Bio-Optimized™-proces dat resulteert in het ideale moleculaire gewicht voor verbeterde absorptie
 • In vloeibare vorm
 • Geconcentreerde formule, waardoor slechts 2 eetlepels per dag voldoende zijn
 • Veelzijdige voordelen die doorwerken tot in de huid

Veelgestelde vragen

 1. Waar kan ik meer informatie vinden over onderzoek naar Liquid BioCell®?

Meer informatie over onderzoek naar Liquid BioCell® is te vinden op de afzonderlijke Liquid BioCell®-productpagina’s. Daarnaast vind je aan het einde van dit document een lijst met wetenschappelijke referenties.

 1. Hoe weet ik of wetenschappelijke studies van Modere betrouwbaar zijn?

Ons onafhankelijk onderzoek wordt uitgevoerd via meerdere wetenschappelijke studies en is gevalideerd door derden. Deze criteria worden universeel beschouwd als de hoogste standaard voor wetenschappelijke studies in het wetenschapsdomein.

 1. Zijn de resultaten zichtbaar?

Dit zijn foto’s van wat Liquid BioCell heeft gedaan voor echte mensen die de dagelijkse dosis gedurende 12 weken hebben ingenomen.†

 1. Zijn er studies naar Liquid BioCell® gepubliceerd in medische tijdschriften?

Geselecteerde studies over ons ingrediënt zijn gepubliceerd in peer-reviewed (collegiaal getoetste) tijdschriften. Modere kiest ervoor de publicatie in wetenschappelijke tijdschriften van studies over Liquid BioCell strikt te beperken om bedrijfseigen gegevens te beschermen.

 1. Waar kan ik betrouwbare informatie over collageen vinden?

Collageen is op dit moment een modewoord, niet alleen onder influencers op sociale media en beautybloggers, maar ook in de medische wereld. Helaas verspreiden veel zogenaamde ‘experts’ onbedoeld verkeerde informatie over collageensuppletie. Populaire mediapersoonlijkheden en zelfs artsen die onbewezen of valse beweringen van fabrikanten generaliseren, zijn vaak niet op de hoogte van de laatste stand van het onderzoek ernaar. Pogingen om collageensupplementen in diskrediet te brengen, houden geen rekening met onze wetenschappelijke studies die aantonen dat de unieke Collagen/HA Matrix™ in Liquid BioCell® heel anders werkt dan normaal gehydrolyseerd collageen.

Zoek bij het kopen naar een collageensupplement naar een supplement dat wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Zorg ervoor dat het genoemde onderzoek directe verwijzingen bevat naar het specifieke ingrediënt of product dat je overweegt.

 1. Is het veilig om meerdere collageenproducten tegelijk in te nemen?

Hoewel we niet voor andere collageenmerken kunnen spreken, is aangetoond dat Liquid BioCell® goed wordt verdragen in doses tot 30 keer de aanbevolen dagelijkse dosis van twee eetlepels (30 ml) per dag, volgens toxicologische studies. De aanbevolen portiegrootte is gebaseerd op de dosis waarvan is vastgesteld dat deze de onderzochte voordelen oplevert.

Modere-producten met Liquid BioCell® omvatten onze Trim-productlijn.

Voor een volledige dagelijkse portie wanneer je Liquid BioCell® samen met andere Modere-collageenproducten inneemt, kun je jouw eigen programma aanpassen op basis van de volgende aanbevolen portiegroottes:

AANBEVOLEN PORTIEGROOTTE EN BIJBEHORENDE TOTALE DAGELIJKSE DOSIS

1 el Liquid BioCell® (alle formules) = 1/2 dagelijkse dosis

1 el Trim (alle smaken) = 1/2 dagelijkse dosis

Zoals bij elk supplement, wordt het altijd aanbevolen dat je met je arts praat voordat je met een nieuwe kuur begint, en dat je vertelt welke eventuele andere supplementen je neemt.

 1. Kan Liquid BioCell® invloed hebben op het gebruik van geneesmiddelen?

Liquid BioCell® is geen geneesmiddel; het is een voedingssupplement. Er is geen bewijs dat Liquid BioCell® invloed heeft op het gebruik van geneesmiddelen. Maar als je toch medicatie gebruikt, raden we je aan om met je arts te overleggen voordat je een nieuw supplement begint te nemen.

 1. Is het schadelijk om collageen in te nemen tijdens de zwangerschap?

Er zijn geen onderzoeken uitgevoerd naar Liquid BioCell® tijdens de zwangerschap. We raden je aan om met je arts te praten voordat je begint met een nieuw supplement, ongeacht of je zwanger bent of niet.

REFERENTIES TER ONDERSTEUNING VAN LIQUID BIOCELL®-COLLAGEEN

Hyaluronic acid in cutaneous intrinsic aging. Ghersetich et al. 1994, Int J Dermatol, pp. 33(2): 119-122.

Hyaluronic acid stimulates human …within a collagen matrix. Greco et al. 1998, J Cell Physiol, pp. 177(3): 465-473.

A randomized double-blind clinical pilot trial evaluating the safety and efficacy of hydrolyzed collagen type II (BioCell Collagen II®) in adults with …. Sheldon et al. 2003, Miami Research Associates.

Acute and subchronic oral toxicity studies in rats of a hydrolyzed chicken sternal cartilage preparation. Schauss et al. 2007, Food Chem

Toxicol, pp. 45: 315-321.

Chronic ultraviolet B irradiation causes loss of hyaluronic acid from mouse dermis because of down-regulation of hyaluronic acid synthases.

Dai et al. 2007, Am J Path, pp. 282: 1451-1561.

Hyaluronan facilitates transformation … Meran et al. 2008, J Biol Chem, pp. 283: 6530-6545.

Native hyaluronic acid in dermatology—results of an expert meeting. Wiest et al. J Dtsch Dermatol Ges, 2008, pp. 6: 176-180.

Collagen fragmentation promotes oxidative stress and elevates matrix metalloproteinase-1 in fibroblasts in aged human skin. Fisher et al.

2009, Am J Path, pp. 174: 101-114.

† Actual results from a Modere Independent Representative. Individual results may vary.

Independent Modere representative