ZES SLIMME MANIEREN OM JE SPIJSVERTERING TE ONDERSTEUNEN

Is er iets vervelender dan maagklachten? Of je nu te veel van het kantoorgebak hebt gesnoept of te hard hebt gewerkt en buikpijn hebt van de stress, we hebben allemaal af en toe last van spijsverteringsproblemen die variëren van gênant tot heel pijnlijk. Dus, wat is de beste manier om je spijsverteringsstelsel te ondersteunen? Lees verder en ontdek tips van experts over hoe je de spijsvertering kunt ondersteunen en hoe je het beste voedingssupplement voor jouw doelen kunt kiezen.

Normale spijsvertering begint hier

Er is geen universele oplossing voor een optimale spijsvertering, maar er zijn een aantal dingen waar bijna iedereen baat bij kan hebben: meer groenten en fruit eten, meer water drinken en regelmatig bewegen – vooral wandelen. Dit alles verbetert de darmmobiliteit, de normale beweging van de darmen.

90% van de volwassenen consumeert niet genoeg groenten en fruit, dat uitstekende bronnen zijn van vezels en fytonutriënten. Deze stoffen heeft ons lichaam nodig voor gezonde darmen. Vezels en fytonutriënten kunnen een comfortabele spijsvertering en regelmatige stoelgang ondersteunen. Ze spelen ook een belangrijke rol in het vormen van een diverse populatie van vriendelijke darmbacteriën.

Gehydrateerd blijven is essentieel voor de spijsvertering, omdat het gezonde darm- en nierbewegingen makkelijker maakt en het lichaam helpt gifstoffen weg te spoelen. Hoewel acht glazen water per dag een populaire maatstaf is, is hoeveelheid niet de enige factor om gehydrateerd te blijven. Je moet ook een goede elektrolytenbalans hebben. Als je actief bent, op leeftijd bent of in een warm klimaat woont, is de kans groter dat je mineralen mist die nodig zijn voor optimale hydratatie.

Degenen onder ons die de hele dag aan een bureau werken, kunnen vatbaarder zijn voor incidentele problemen met de spijsvertering, omdat beweging essentieel is voor de gezondheid van het spijsverteringskanaal. Het streven naar meer lichaamsbeweging, zoals een wandeling maken tijdens je lunchpauze of na het diner, is een geweldige manier om een betere spijsvertering te bevorderen.

Naast beter eten, gehydrateerd blijven en bewegen, zijn ook voldoende slaap krijgen en stress verminderen van groot belang voor het ondersteunen van de spijsvertering. Wanneer je bijnieren, die adrenaline aanmaken, in de hoogste versnelling staan, hetzij door te vaak te laat naar bed, incidentele angst of een combinatie van beide, verhoogt het cortisol in het lichaam, wat kan leiden tot maag- en/of darmklachten. Slaap- en stressniveaus spelen ook een rol in de gezondheid van je microbioom. Te weinig slaap en te veel stress kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van de bacteriën in je darmen. Gelukkig kunnen de juiste spijsverteringssupplementen het natuurlijke ritme van je lichaam helpen.

Hier zijn de zes manieren om de spijsvertering te ondersteunen:

  1. Meer groenten en fruit eten
  2. Meer water drinken
  3. Regelmatig bewegen
  4. Voldoende slapen
  5. Stress verminderen
  6. Gerichte voedingssupplementen proberen

Een voedingssupplement kiezen

De belangrijkste factor bij het kiezen van een supplement is het kennen en vertrouwen van je fabrikant. Waar halen ze hun ingrediënten vandaan? Bevat het supplement een effectieve dosis waarvan is aangetoond dat deze resultaten oplevert? Bestaan er studies of wetenschappelijk onderzoek om de claims van een supplement te ondersteunen? En is het zo geformuleerd dat het biologisch beschikbaar is, wat betekent dat het lichaam gemakkelijk de ingrediënten van het supplement kan absorberen?

Hier volgt een overzicht van de populairste voedingssupplementen, hoe ze werken en de voordelen die ze kunnen bieden:

Voor proactieve dagelijkse ondersteuning: Vriendelijke bacteriën

Ze komen van nature voor in voedingsmiddelen zoals yoghurt, kombucha en kimchi. De vriendelijke bacteriestammen zijn recent populairder geworden als voedingssupplementen voor thuisgebruik. Verschillende bacteriestammen bieden verschillende voordelen, en sommige zijn beter onderzocht dan andere.

Modere Protozymes levert 5 stammen die zijn onderzocht op hun vermogen om de groei van vriendelijke bacteriën te ondersteunen en de balans in de darmen te herstellen. Elke capsule bevat 2,88 miljard levende cellen, die helpen schadelijke bacteriën in het spijsverteringskanaal weg te werken.

Voor een uitgebreidere aanpak biedt Modere Axis™ TreBiotic drie uitgebreid onderzochte, zuurbestendige bacteriestammen: L. plantarum DR7, L. brevis en P. acidilactici. Bovendien bevat het GOS, een voedselbron die vriendelijke bacteriën nodig hebben om te overleven. Bovendien biedt het ook EpiCor®, een volwaardig fermentaat dat wordt ondersteund door 15 wetenschappelijke studies. Samen in een unieke Microbiome Matrix™ worden deze 3 ingrediënten in een uniek korrelvorm geleverd en bieden ze 10 miljard cellen per portie op het moment van productie.

Voor een evenwichtige spijsvertering van jouw favoriete voedingsmiddelen: Enzymes

De natuurlijke enzymen van je lichaam helpen je voedsel af te breken, zodat je essentiële voedingsstoffen kunt opnemen. De vertering van vetten, eiwitten en koolhydraten gaat hierdoor beter. Maar zelfs gezonde personen kunnen baat hebben bij het innemen van enzymen op momenten dat het nodig is. Jouw natuurlijke enzymproductie kan afnemen naarmate je ouder wordt. Dus als je merkt dat voedsel waarvan je ooit genoot, nu maagklachten veroorzaakt, zoals zuivel of bepaalde granen, kan dit een teken zijn dat je lichaam onvoldoende enzymen heeft.

Enzymes is bedoeld om bij een maaltijd te worden ingenomen, meestal bij je hoofdmaaltijd van de dag. Probeer ze af en toe in te nemen bij het eten van voedsel waarvan je soms ongemak kan ervaren. Sommige formules, zoals Modere Enzymes,* bevatten aanvullende kalmerende ingrediënten zoals gember en venkel. Modere Enzymes bevat zeven verschillende enzymen om een breed spectrum aan enzymen te bieden als aanvulling op je dieet.

*Afhankelijk van beschikbaarheid per land.

Voor ondersteuning van je natuurlijke ritme: Vezels

Vezels worden op natuurlijke wijze verkregen uit plantaardig voedsel, een reden waarom het eten van meer groenten en fruit zo belangrijk is voor de gezondheid van de darmen. Ze binden zich met water en geven de dikke darm het nodige volume; daarom is de tijd van darmpassage tijdens de spijsvertering sneller.

Omdat zo weinigen van ons genoeg groenten en fruit eten en de meesten van ons niet voldoen aan de aanbevolen dagelijkse vezelinname, kan een vezelsupplement zoals Modere Fiber je helpen je natuurlijke ritme te ondersteunen. Het bevat meer dan 25% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels.*

Voor wanneer je op de resetknop moet drukken: Reiniging van het spijsverteringsstelsel

Reinigingen zijn er in vele vormen. Als je gezond eet en gehydrateerd blijft, zou je lichaam zichzelf op natuurlijke wijze moeten kunnen reinigen. Maar omdat zo veel van ons tekortschieten in het consequent eten van een evenwichtig dieet en het drinken van voldoende water, kan een reiniging je spijsverteringsstelsel helpen ondersteunen. Helaas vereisen veel reinigingen dat je je dagelijkse eetgewoonten verandert, wat moeilijk kan zijn voor je spijsverteringsstelsel en sommige van de voordelen die je wil bereiken kan tegengaan.

De reiniging Modere Activate hoeft slechts drie dagen per maand te worden ingenomen en is bedoeld om bij je gebruikelijke maaltijden te worden ingenomen. Het bevat ingrediënten zoals aloë in poedervorm, gemberwortel en paardenbloem om je spijsvertering een boost te geven en een gewichtsbeheersingsprogramma aan te vullen.

Of je nu op zoek bent naar incidentele ondersteuning van je spijsvertering of dagelijkse supplementen voor algemeen welzijn, er zijn tal van opties om je op je best te voelen. Bekijk al onze wellnessproducten met clean label op modere.eu

*Zie EFSA Scientific Opinion on Dietary Reference Values for carbohydrates and dietary fibre.