VOLG JIJ DE KIKKER? ONTDEK HOE JOUW PRODUCTKEUZES EEN GROOT VERSCHIL KUNNEN MAKEN

Wist je dat je met één eenvoudige keuze positieve sociale verandering en milieuverandering kunt ondersteunen? Doe mee met Modere en de Rainforest Alliance door de kikker te volgen. Als je dat doet, kun je erop vertrouwen dat je niet alleen ’s werelds beste koffiebonen in je Modere Logiq™ krijgt maar je helpt op die manier bovendien het leven van miljoenen mensen te verbeteren en tegelijkertijd de planeet te beschermen.

WAAROM EEN KIKKER

De Rainforest Alliance werkt al 35 jaar hard om duurzaamheid te bevorderen. Deze opmerkelijke organisatie is in 70 landen actief en werkt met boerderijen van elke omvang. Vorig jaar hebben ze meer dan 5 miljoen hectare landbouwgrond als duurzaam gecertificeerd. Dat omvat het werken met meer dan 4 miljoen boeren en arbeiders, en 5000 merken van voedsel- en consumentenproducten over de hele wereld.

Om hun cruciale werk te vertegenwoordigen, koos de Rainforest Alliance voor de roodogenboomkikker. De reden is dat kikkers een belangrijke indicatorsoort zijn die op elk continent leeft, behalve Antarctica. Hun aanwezigheid in de omgeving is een positief teken, dat aantoont dat het natuurlijke ecosysteem evenwichtig en bloeiend is. Als je producten kiest met het Rainforest Alliance-zegel, ondersteun je ook duurzame landbouw voor een gezondere planeet.

WAAR STAAT DE RAINFOREST ALLIANCE VOOR

Sommige certificeringsorganisaties doen alleen een audit op papier, maar de Rainforest Alliance doet zoveel meer. Hun certificering maakt gebruik van verificatie ter plaatse en leert boeren betere manieren om vitale gegevens bij te houden. Misschien wel het belangrijkste is dat ze de boeren ook helpen doelen te stellen voor voortdurende verbetering.

Om ervoor te zorgen dat verbeteringen met betrekking tot duurzaamheid worden doorgevoerd, traint Rainforest Alliance boeren en werknemers in beste werkwijzen op het gebied van landbeheer, waaronder klimaatslimme landbouw en duurzame bosbouw. Ze pleiten er ook voor dat lokale overheden actie ondernemen door de rechten van werknemers aan te pakken en partnerschappen op te bouwen om sociale en milieuproblemen op te lossen.

Momenteel spant de Rainforest Alliance zich vooral in met betrekking tot datgene waar het meeste goed te doen valt: op voedsel met een hoog volume, waaronder koffie, thee, cacao en bananen, en de talloze producten die er gebruik van maken.

JOUW DAGELIJKSE KEUZES MAKEN EEN GROOT VERSCHIL

Eten betreft elk aspect van ons leven, van dagelijkse maaltijden tot bijeenkomsten met vrienden. Daarom is de overstap naar duurzamere voedselbronnen een zinvolle manier om een verschil te maken. Wanneer je producten koopt met de Rainforest Alliance-kikker, kies je ervoor om actie te ondernemen. Dit omdat het doelbewust kopen een eenvoudige, maar krachtige manier is om in te zetten voor positieve verandering. Met die ene kleine keuze help je het levensonderhoud van boeren en hun gezinnen te verbeteren, bossen te beschermen en klimaatverandering te bestrijden.

De keuze voor Rainforest Alliance-producten beschermt bossen en biodiversiteit door duurzamere landbeheerpraktijken te bevorderen. Hieronder vallen het gebruik van inheemse vegetatie en bomen, bodemregeneratie, waterbehoud, verminderen van bestrijdingsmiddelen en bestrijden van ongedierte. Het gebruik van lokale, klimaatslimme landbouw stelt boeren ook in staat om klimaatverandering te bestrijden en zich aan te passen aan de impact ervan. Alleen al in 2021 heeft de Rainforest Alliance meer dan 11.000 mensen getraind in deze betere landbouwmethoden.

Maar dat is nog niet alles. Jouw productkeuzes kunnen ook helpen mensen uit de armoede te halen met duurzame kansen voor boeren, werknemers en hun gezinnen. Dit omvat het aanpakken van mensenrechtenschendingen zoals gedwongen arbeid en kinderarbeid, lage lonen, slechte arbeidsomstandigheden en genderongelijkheid. De Rainforest Alliance bereikt dit door rechtstreeks met boeren en bedrijven samen te werken en actief te pleiten voor betere regelgeving met lokale overheden.

WAAROM MODERE KOOS VOOR KOFFIEBONEN DIE GECERTIFICEERD ZIJN DOOR DE RAINFOREST ALLIANCE

Bij Modere willen we mensen leren hoe ze op een eenvoudige maar krachtige manier een schone levensstijl kunnen aannemen om een gezondere en duurzamere toekomst te ondersteunen. Dat komt omdat we geloven dat Live Clean een manier van leven is. En het omvat alles wat we doen, van ons paradigma voor veiligere ingrediënten en toewijding aan transparantie tot onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid en onze rol als wereldburger. Het zet ons ertoe aan om het waterverbruik te verminderen, de CO2-uitstoot te verlagen, recyclebare verpakkingen te gebruiken en nog veel meer. Lees meer over onze Live Clean-filosofie en de stappen die we nemen om de wereld een betere plek te maken voor jou en je gezin.

De Rainforest Alliance streeft ernaar om de planeet te beschermen en tegelijkertijd de mensen te helpen gedijen. Door samen te werken, kunnen we ons bereik aanzienlijk verbeteren en een positieve verandering versnellen.

En de problemen zijn uiterst belangrijk voor ons. Wanneer andere bedrijven standaard koffiebonen gebruiken, leveren ze mogelijk indirect een bijdrage aan ontbossing, verminderde biodiversiteit en een hoger gebruik van pesticiden en water. In feite komen deze milieuproblemen veel voor in de landbouwindustrie, daarom is het kiezen voor Rainforest Alliance-gecertificeerde ingrediënten en producten zo essentieel.

Daarom zou niets anders dan Rainforest Alliance-gecertificeerde koffiebonen goed genoeg zijn voor Modere Logiq. We hebben Modere Logiq samengesteld met Rainforest Certified Colombian koffie en gecombineerd met Liquid BioCell™ plus citroenbalsem, Aziatische ginseng en gotu kola. Zo geniet je met Logiq elke keer van een volledig unieke drinkervaring. En je helpt koffieboeren en hun gemeenschappen toegang te krijgen tot betere salarissen en leefomstandigheden, terwijl je verantwoorde landbouwpraktijken bevordert die het milieu beschermen.

FOLLOW THE FROG

Doe mee met de Rainforest Alliance voor hun jaarlijkse #FollowTheFrog-event van 26 september tot 2 oktober voor een oogverblindende reis. Je komt meer te weten over de boeren en partners die zo hard werken om een wereld op te bouwen die beter is voor jou en het milieu. Kijk mee op Instagram, Facebook of Twitter en abonneer je op hun sociale media-kanalen, zodat je duurzaamheid kunt ondersteunen door de kikker het hele jaar door te volgen.

Modere en de Rainforest Alliance zijn leiders in de wereldwijde beweging voor positieve verandering. Help samen met ons mens en natuur opbloeien. Geef blijk van je steun door een selfie te maken met je favoriete producten met Rainforest Alliance-gecertificeerde ingrediënten, zoals de koffiebonen in Modere Logiq. Deel ze vandaag nog op Instagram. #FollowtheFrog # Logiq